Individuel indlægssåler​

Fødderne er som et fingeraftryk, unikke og individuelle, og de skal behandles derefter. Derfor anbefaler og forhandler klinikken ikke færdige indlæg til korrektion og støtte af foden.

Bandsholm’s fodterapi har derimod specialiseret sig inden for fremstilling og tilpasning af individuelle indlæg.

Foden virker normalt som en fjeder der stødabsorbere. Med denne ”fjeder,, beskytter den kroppens vægtbærende led, f.eks.: anklen, knæ, hoften og ryggen.
Lige så snart foden ikke er i balance, bygger man hurtigere nye skader som ikke er til at rette op på, end hvis foden var i balance.

Hvis du går med fejlstilligner i foden, kan du have gener i ankel, knæ, hofte, lænd, ryg, nak samt skuldre. Derfor er det vigtig at starte med om fødderne er i balance, da mange gener i resten af kroppen, kan skyldes forkert fodstilling.

Selve procedureren omkring indlægget:

Indlæg helt fra bunden:

Der vil startes med at udarbejde en ganganalyse, for at se om gangen f.eks. er ”Charlie Chaplin,, smalsporet gang, klaskende fod osv.
Herefter ligges der en ”sladre-sål,, i skoene, som vil give afmærkninger efter hvordan du belaster foden mest. Denne sål skal gåes til et par dage, hvor efter sålen er klar til aflæsning.
Der tages mål af foden i ikke-korrigeret og korrigeret stilling, højden på indlægget udregnes efter hvor høj svangen er.
Materialet til indlægget bliver valgt ud fra, din højde og drøjde, samt dit fysiske aktivitetsniveau.
Indlægget slibes, og der på sættes en dæksål så indlægget får et flot finish.
Indlægget er nu klar til afprøvning.
Hvis nødvendigt er det muligt at lave en hulslibning, for eksempel ved en slem hælespore hvor det er hensigtsmæssigt med ekstra aflastning.

¾ indlæg:

Der vil startes med at, udarbejde en ganganalyse, for at se om gangen f.eks. er ”Charlie Chaplin,, smalsporet gang, klaskende fod osv.

Der vil herefter tages aftryk i en oasis kasse, hvorefter denne vil blive fyldt med gips. På denne måde vil der blive lavet et aftryk af hele foden i gips.
Materialet til indlægget bliver valgt ud fra, din højde og drøjde, samt dit fysiske aktivitetsniveau.
Derefter når gipsen har tørret et par dage, bliver gispafstøbningen lagt i en vakuumkasse, sammen med det valgte materiale – Her vil indlægget blive formstøbt direkte efter gipsfoden.
Til sidst vil indlægget blevet slebet til, så det passer skoene.

Disse indlæg er også egnet til sikkerhedssko. – Dog skal forsikringen indover og godkende.

Først når indlægget fungerer optimalt, og du er fuldt ud tilfreds afsluttes processen.  

 Børn, sportsfolk, ældre, og alle med smerter i fødderne kan have gavn af indlæg. Indlæggene kan være trænende, korrigerende og støttende. Det er vigtigt at få indlæg, inden skaden er uoprettelig.

Ledtest giver et billede af foden, hvis du har stive led, som ikke kan rettes op med indlæg eller hypermobile led, som skal støttes eller trænes.

Ganganalysen giver et billede af fejlstilling og behov samt, en forståelse for eventuelle gener og smerter.